Hong Kong
Door: Henk & Cyn
Blijf op de hoogte en volg Henkie & Cynthia
09 Mei 2009 | Hong Kong, Hong Kong
Sta je dan, om middernacht doodmoe op een vliegveld in een onbekende stad en geen kamer gereserveerd omdat alles zo snel ging. Na een aantal keer voor en achteruit gestuurd te zijn door de infobalies eindelijk een hotel gevonden wat nog open was; Het Marriot Hotel. Oftewel 1100 HKdollar voor een kamer, ong. 100 euro. Wel heerlijk geslapen in een schitterde kamer, hahahhaa.
Volgende dag met de MTR (soort metro) naar HK Island, om daar naar een hostel te gaan. Joan, onze vriendin die we in de Aussie Outback ontmoet hadden, had al een kamer voor ons gereserveerd. Lekker kamertje met eigen badkamer, internet en zelfs een klein flatscreentje.
Na met de Peak Tram naar The Peak geweest te zijn en een mooi uitzicht gehad te hebben op HK, met Joan in een traditioneel Chinees restaurant gegeten. Een normaal ding daar is dat je je servies (klein bordje, kommetje, kopje, lepeltje en stokjes) met thee wast... We zaten met verbasing te kijken wat ze aan het doen was, hahahaha.
Heerlijk gegeten. Vervolgens naar een dessertplace gegaan. Het schijnt heel normaal te zijn om je toetje op een andere plek te halen dan je dinner. Leuk tentje met allerlei fruitgerechten, yummie. Henk had een grote kom met verschillende soorten fruit in mangasaus met ijs. Ik had coconutnoodles in mangosaus met vers fruit, heerlijk!
De volgende dag zijn we naar Kowloon gegaan en daar de HK Museum of History bekeken. Erg interessant waren wij voor de locale schoolkinderen. Al snel kwamen gillende meiden bij me staan om foto's met mij te maken. Henk werd in het Science Museum erg interessant gevonden door een jongen die naar Henks lengte keek; "Zo groot!"
Vervolgens Joan ontmoet en bij een Koreaans BBQ restaurant gegeten. Echt heel leuk, een BBQplaat in je tafel en zelf je vlees etc pakken en klaarmaken. Heel gezellig en erg lekker! :D Thee blijft ook aangevuld worden, ook al had je nog een half glas. Joan vond het erg raar dat je in NL niet onbeperkt thee krijgt als je uiteten gaat.
Ook gaf ze aan dat je in een bepaald hokje geplaatst wordt door de locale bevolking als je van stappen houdt, vandaar dat ze het eigenlijk nooit doet.
Er zitten dus duidelijk verschillen in onze culturen hahaha ;)
Om 8 uur begon de Sound and Light Show. Elke avond kan je vanaf de Tsim Sha Tsui Promenade de skyline bekijken, die op de ritme van de muziek verlicht wordt. Nog over de avondmarkt gelopen en daar voor het eerst Dragon Beard gegeten. Lekker zoet wit balletje. En vervolgens met de Star Ferry terug naar HK Island gegaan. Joan heeft onze naam nog in het Kantonees opgeschreven, echt cool om te zien hoe snel dat gaat. We hebben echt gelachen met haar, ze heeft wat dat betreft geen schaamte of een blad voor haar mond. Boeren doet ze op elk moment van de dag. Heel leuk om haar in haar hometown op te zoeken. Hopelijk komt ze snel een keer naar NL.
Vandaag was onze laatste echt dag in HK, omdat we morgen at noon al weer gaan vliegen. We hebben lekker uitgeslapen en zijn vervolgens naar Oceaan Park gegaan. Een themapark met attracties en dieren op een berg, waardoor het park uit een hoog en laag gedeelt bestaat. Vijf uur rondgelopen en nog steeds niet alles gezien. Helemaal super gehad. Ook voor het eerst panda's gezien! Een schitterend park. :D
Onze benen zijn helemaal kapot van 3 dagen intensief lopen, hahahaa. Morgen weer met die zware backpack helemaal naar het vliegveld. In Bangkok gaan we zeker koffertjes kopen :D
10 Mei 2009 - 19:00
Ria:
Hallo mooie foto's van Hong Kong.
Nu maar genieten van Asië
Veel plezier.
Ma -
11 Mei 2009 - 08:36
Nikki:
Lieverd!
Heb ook even je foto's gecheckt op hyves!! in één woord weer BEAUTIFUL!!! Love it....
Geniet ze!
Hou super veel van jou Dikke Kuzzzz Nikki en groetjes van Kaj! -
12 Mei 2009 - 07:08
Marit:
wauw!!!! wat geweldig!!!
genieten genieten en genieten!!! echt super!
kus marit -
12 Mei 2009 - 08:24
Deniesje:
Haaaaai lieverds!!!
Wat een geweldig verhaal weer!!! De foto's zijn ook super vet!!! Jullie hebben inderdaad flink je best gedaan om zoveel mogelijk te zien... Ik kan me voorstellen dat je beentjes helemaal op waren!!! En die koffertjes zou ik zeker aanschaffen haha lang leve de luxe!!!! Heeeel veeel plezier in Bangkok schatties en hou ons op de hoogte!!!
Love you xxxx denies en een dikke kus van sven!!! -
18 Mei 2009 - 12:33
Ruben:
Dat doet maar en dat doet maar, asociaal gewoon. Maar als je moeie benen hebt, dan huur je toch gewoon voor een euro zo'n draag Thai in? Voor dat bedrag dragen ze je door heel HongKong (ja, ik weet het, het is china, maar dan kunnen ze toch nog wel draag Thai-en hebben).