Happy Newyear!

Door: Henk & Cyn

Blijf op de hoogte en volg Henkie & Cynthia

02 Januari 2009 | Australië, Perth

Happy newyear everyone!! :D
Het nieuwe jaar is alweer begonnen.

Rare gebroken werkweken door de feestdagen. Kerstavond hoefde we maar tot 12 uur te werken en daarna met de collega's lekker een borreltje gedaan bij Pommie en Kim. De kinderen waren helemaal hyper, omdat Santa Claus vanavond zou komen. We kregen allemaal een grote plantenpot voor met kleine cadeautjes: Chocolaatjes, blikjes drank, sleutelhanger voor de nieuwe auto etc. Echt super!

Kerst hier vieren was echt te gek. (Voor degene die de foto's nog niet hebben bekeken, het was echt heel gezellig. Vooral het filmpje geeft een goede indruk van de avond.) Overdag zijn we met een hele partij naar het strand bij Perth gegaan. Echt lekker weer, alleen was de wind wat hard. Zand, overal!
Het is echt grappig om te zien dat er zoveel mensen met een kerstmuts op zitten, of zelfs hun kerstboompje meegenomen hebben naar het strand. Martijn en Kristel waren ook gezellig gekomen. Rond 6 uur terug gegaan naar de nursery, waar we tot een uur of 12 fanatiek hebben staan drinken en dansen in de smoko. Echt zooo gelachen, het werd ook steeds gekker.

Tweede kerstdag (oftewel Boxingday) hebben we niet veel bijzonders gedaan. Beetje geslapen, gelegen, filmpie gekeken. Wel hebben we op Gumtree (soort Australische Marktplaats) een leuk bussie gezien. Een witte Mitsubishi Express 2.0 Van voor 3500 dollar (zo'n 1750 euro, niet gek dus). Henk gelijk die jongen (Duitser) gebeld, maar die wilde niets afspreken die dag ivm kerst, dus zouden we de dag erna kunnen langs komen rond 5 uur, want er zou eerst een ander Duits koppel komen kijken. Dus toen we dat aan Pommie vertelde kreeg hij de brilliante ingeving om gebruik te maken van Dan's Duitse nationaliteit door hem te laten bellen, zodat we mogelijk nog voor die andere Duitsers te kunnen komen. En gelukkig is dat gelukt.
Dan heeft kunnen fixen dat hij de dag erna om 11 uur mocht langskomen. Dus de volgende dag, Henk, Dan en Pommie in de auto naar de Van toe, met het verhaal dat Dan de bus wilde kopen en dat Henk zijn Belgische reisgenoot Thomas was, hahahaha.
Uiteindelijk hebben ze het weten te regelen dat hij de bus voor 3000 dollar zou verkopen, incl goed dik matras, tenten en alle campeerspullen. Goede deal dus :D

Vandaag hebben we de bus opgehaald. In verband met Oud en Nieuw kon hij hem niet gelijk vorige week mee geven, hij had nog een slaapplaats nodig. Dus samen met Mense naar Fremantle. De Van bleek nog veel meer te bevatten. Zo hadden we ook een kleine bieb meegekregen met leesboeken, reisboeken & campinggidsen. Naast een enorme collectie cd's, een hengel, schoenen en kleding zat er zelfs een nieuwe mp3 met kleurenscherm in. We weten niet of dat expres was, of dat ie hem per ongeluk vergeten is... Maar ja, goede deal zeggen we dus :D
Er zijn een paar kleine dingetjes die ff nagekeken moeten worden. De Van trekt iets naar links, de gordel is wat versleten en de sloten/sleutel zijn wat versleten. Dus misschien dat we die zullen vervangen. Maar er zit net een nieuwe schakelbak in, de moter is gereviseerd etc. Dus verder is ie in orde.

Gister was het dan zover, Oud en Nieuw. Voor het eerst mijn verjaardag vieren in het buitenland. Van de mannen op de nursery mag ik een mooie nieuwe bikini uitgaan zoeken, dus daar ben ik erg happy mee :D En van Kim en Pommie heb ik een nieuw topje gehad. Overdag lekker in het zwembad gehangen, That's a first on my B-day. Maar momenteel zijn temperaturen boven de 30 graden meer regel dan uitzondering. Het was die dag zo'n 38 graden.
Daarna met z'n alle naar Perth, waar we eerst wat gingen eten in Hog's Breath. Een leuk tentje waar je steaks en burgers kan eten. Zo gelachen om onze serveerster 'Queen Shakira" zoals haar naambordje zei. Iedereen die bestelde kreeg enorm veel vragen op zich afgevuurd. Of je een aardappel of frietjes wilde, sla of groente, welke sladressing, welke extra toevoegingen zoals advocado, wat voor sauze etc etc etc. Whahahahaha, de jongens waren zo overdonderd dat ze steeds maar bestelde wat ze als laatste opnoemde. Echt komisch!

Na het eten naar The Mustang Bar tot kwart voor 12. Martijn en Kristel waren ook ondertussen gearriveerd en Dan en Simone waren ook met een aantal vrienden erbij gekomen. Buiten waren veel mensen op straat en wat live bandjes. Daar afgeteld, maar helaas was er gewoon geen vuurwerk.... Helemaal verontwaardig. De overheid is hier alleen bevoegd om vuurwerk af te steken, maar er was gewoon niets. Voelt heel vaag. Het leek meer op een zaterdagavond dan op Oud en Nieuw. Met Australian Day op 26 januari schijnt er enorm veel vuurwerk te zijn.
Maja, toen zijn we maar weer een club ingegaan, The Rise. Dat was erg leuk en zijn daar tot 3 uur gebleven. Nog ff wat gegeten en met de taxi terug naar de nursery. Henkie en ik zijn rond 5 uur gaan slapen.

xxxxxx

• 02 Januari 2009 - 02:41

Hey Cynthia en Henk !

Leuk verhaal weer, wij hadden ook geen vuurwerk, het was idd meer een zaterdagavond.
    Wat leuk dat jullie nu ook een Mitsiubishi hebben welkom bij de club haha.
    Hopelijk doet jullie startmoter het wel want de onze is momenteel stuk....
    Groetjes van ons vanuit Noosa

• 02 Januari 2009 - 03:31

Hey !

Als het goed is komt er maandag een mechanic en die zei dat ie het wel kon fixen.
    Ons plan is om nog een week of 3 de Oostkust te doen en dan naar Nieuw-Zeeland, mischien met koen.

Groetjes

• 02 Januari 2009 - 07:55

Denise:

Gelukkig Nieuwjaar allebei!!! :D

Dikke kus

• 02 Januari 2009 - 14:39

Marga And The 'gang:

Hey Cynthis en Henk,

Toch geweldig wat jullie allemaal meemaken!! Wij wensen jullie vanuit een koud kikkerlandje een heel gezond,gelukkig en nauurlijk reisvol nieuwjaar!! En Cynthia nog van harte lieverd met je verjaardag, ik las dat je het gezellig heb gehad en verwend bent! Van ons hou je het nog tegoed hoor!! Leuk hoor van jullie auto daar, idd goeie deal gemaakt. Kijk weer uit naar jullie volgende avonturen. Dikke kus Marga, Henk, Nick, Sanne en Arthur xxxxx

• 02 Januari 2009 - 18:07

Louis:

Hi feestbeesten
    hij gaat weer lekker daar he,klinkt goed die mitshu"bussie"die jullie gekocht hebben!ben benieuwd,mag ik ook ,n stukkie rijden als we d,r zijn?we vallen met onze neus in de boter trouwens als we in sydney aankomen,dan is er mardi grass[carnaval] gay and lesbian,dus dat wordt party,haha! nou we spreken,smsen,skypen,mekaar snel he? gr louis xx

• 03 Januari 2009 - 17:13

Ruben:

Heeey Cynthia,

Toch nog een keer een positieve ervaring met een Duitser.... Wat zei je: "Hast du kein fahrrad bei?"
    Afzetten dat tuig!!!!

• 03 Januari 2009 - 17:15

Ruben:

Ps: nou moet je niet denken dat ik anti duits ben. Want zelfs ik heb een positieve ervaring met een Duitser. De beste man lag namelijk op de grond, aangereden door een tram. :-)

• 04 Januari 2009 - 20:44

Debbie:

Heeeej!!!

Nog de beste wensen!!! Ik ben vanmiddag even in Nederland aangekomen, blijf hier 5 dagen en ga daarna weer terug naar La Plagne!! Heb deze week 3 tentamens vandaar!
    Het werk is leuk, maar onwijs zwaar!! Hebben natuurlijk ook de 2 heftigste weken achter de rug!

Heb jullie verhalen even bijgelezen, superleuk dat je moeder en vriend langskomen! Nou meis en Henk natuurlijk heel veel plezier nog, en een dikke knuffel en (K)

• 05 Januari 2009 - 11:17

Jos Bruil:

Hoi lieve Cynthia hier dan eindelijk een berichtje van mij. Ik wens jou en je vriendje een heel gelukkig, gezind en liefdevoll 2009. (weet je nog wie ik ben? Ik zal mijn bestg doen wat vaker te reageren. Ik lees wel heel vaak je mails. Erg leuk. Veel liefs en dikke kus Jos Bruil (alliantie)

• 07 Januari 2009 - 21:42

Saskia:

hoi cynt en henk

hoe gaat het met jullie?
    het is zo leuk om te lezen dat jullie het erg naar jullie zin hebben en veel mee maken en zien ik kijk uit naar je volgende verhaal.

kus saskia

• 09 Januari 2009 - 21:31

Marit:

hi !
    Nog vn harte!!!
    Leuk om weer wat te lezen!
    veel plezier nog!

Kus Marit

• 11 Januari 2009 - 13:32

Danielle:

lieverd!!!!

helemaal fantastisch weer al je verhalen ik doe het je echt niet na zo!!!!! zo te zien aan de fotos heb je inderdaad een hele leuke kerst en oud en nieuw gehad!!!! van kerst heb ik zelf niet veel meegekregen omdat we aan het werk waren en in de avond gewoon onzettend moe waren allemaal en oud en nieuw was best leuk wel heel veel vuurwerk echt ongelooflijk heb me ogen uit gekeken zo had ik dat nog nooit gezien!!!! maar miste het thuisfront!!! gaat niet echt goed met die allegie waarover ik vertelde ik moet 2 weken rust houden mag niet in de kou komen dus werk nu in het bureau 2 weken!!!! ook wel leuk maar werk liever op de piste daarvoor ben ik hier natuurlijk!!!
    meisie we moeten snel ff afspreken om te gaan skypen!!!!
    hou van je lieverd groetjes aan henk!!!!
    dikke kus danielle

• 14 Januari 2009 - 15:07

Chantal:

Hay buurjonge en meisje :-) wat leuk om jullie verhalen te lezen. ik weet jullie nu eindelijk te vinden, je moeder is nu bij mijn ouders en ik heb haar ook al zo lang niet gezien. Genieten jullie nog maar even van elkaar en die fantastische omgeving. Dikke zoen en ik zal snel weer schrijven.

chanal.

• 01 Februari 2009 - 02:04

Gert:

Het C&H

De eerste indrukken van Nieuw-Zeeland zijn erg mooi, zit nu in Bay of Islands op het Noordereiland erg mooi. Morgen naar het uiterste noordelijkste puntje van NZ waar 2 oceanen bij elkaar komen.
    Wij vliegen 3 maart terug naar Sydney waar we 5 maart naar huis vliegen.....
    Veel plezier nog ! X