Westcoast to Eastcoast
Door: Henk & Cyn
Blijf op de hoogte en volg Henkie & Cynthia
27 Februari 2009 | Australië, Sydney
Om hier te komen hebben we flink wat kilometers moeten afleggen. En het is heerlijk om weer in de bewoonde wereld te zijn, na grote delen van de reis in de outback te hebben gezeten.
Nadat we 2 nachten bij onze collega Jackie dichtbij de nursery hebben geslapen, zijn we vertrokken naar Fremantle (zegmaar de havenstad van Perth) waar we 2 nachten bij Martijn en Kristel te gast waren. Heerlijk door Fremantle gebanjerd. Erg leuke stad. Onze reis ging via het zuidwesten naar het oosten, richting Sydney.
Onderweg zijn we onder andere gestopt in Margaret River, Denmark, Albany en Esperance. Deze steden en hun omgeving zijn echt prachtig. Heel veel wijnvelden, waardoor we het oprecht jammer vinden dat we niet echt van wijn houden, anders had onze lol niet opgekund ;) En verder heel veel bossen. We hebben een boom beklommen van 52 meter (!), die gebruikt werd om over het bos te kijken als er branden waren.
Ook hebben we uiteraard de Valley of the Giants bezocht, met alle reuze bommen die daar te zien zijn. Maximale lengte is zo'n 90 meter! Schitterend!!
Vervolgens waren we aangekomen bij de meest oersaaie weg van de hele wereld; de Eyre Highway die over de Nullabor Plain gaat. Van Norseman in WA tot Ceduna in SA is al zo'n 1200 km en wat zie je? Helemaal niets boeiends, voornamelijk rood zand.. Hier is zelfs de 90 mile straight; 145 km rechte weg, het langste rechte stuk in Oz en misschien wel de wereld. Boring! Maja, het was even niet anders, dus we moesten wel. Wat wel weer leuk was, was dat we onze oude vriend Andy (collega van de nursery) heel onverwachts bij een roadhouse tegen kwamen. De roadhousen onderweg waren trouwens echte oplichters, die gemiddeld zo'n 1,60 dollar per liter benzine in rekening brachten. Een was zelfs 1,70 dollar. Ik hoor jullie al lachen want 1,70 dollar is ongeveer 85 eurocent en dus voor Nederlandse maatstaven heeeel goedkoop. Maar in Wanneroo betaalden we rond de dollar per liter. We hebben zelfs 0,94 cent meegemaakt.
Godzijdank kwam er een einde aan deze vreselijk saaie weg en kwamen we in de Eyre Peninsula, waar het allemaal weer een stuk interessanter werd. Port Lincoln was een leuk stadje waar we weer ff lekker onder de douche konden. :) Voor degene die het nog niet door hadden, in de outback slapen we gewoon op een rest area langs de weg. Zo'n plek bestaat uit een paar boompjes, een prullebak en heel veel vliegen en rood zand. Als je 'mazzel' heb is er een pitwc, oftewel een potje met een gat in de vloer, maar eigenlijk zou je er niet dood gevonden willen worden. Dus na een paar dagen wildkamperen kun je je echt weer verheugen op stromend water over je lichaam :D
South Australia hebben we daarna ingeruild voor Victoria, met als stops: Mildura, Echuna en Rutherglen. Vervolgens naar de Snowy Mountains gereden. Echt toepasselijk is deze naam niet in de zomer, geen sneeuw te bekennen maar wel veel zon, dus eerder Sunny Mountains. Echt prachtig hier. Op onze rest area heel veel kangaroo's en walibies gezien. Mooie bossen en rivieren, echt top.
Nartuurlijk konden we nu niet de hoofdstad aan ons voorbij laten gaan, dus zijn we (ondanks veel negatieve verhalen) naar Canberra gereden. Andere reizigers vinden het een saaie stad, maar wij hebben ons hier prima vermaakt. Een hele hoop musea waar je gratis in kan en lekker uiteten geweest. Het Australian War Memorial is echt een onwijs groot en mooi (en gratis) museum, waar we 3 uur hebben rondgedwaald voordat het dicht ging. Natuurlijk ook het Parlementhouse en National Australian Museum bezocht. Canberra is echt niet zo saai, zoals vele backpackers beweren.
En toen naar Sydney, naar het vliegveld om Tom op te halen. Wat een ramp! Na een aantal maanden aan de rustige kant van Australie te hebben vertroefd, zaten we nu in de gille drukte van Sydney. Overal auto’s en zelfs meer dan 1 rijbaan, whahahhaa. Helemaal niet meer gewend. We snappen nu pas waarom mensen Sydney opgejaagd vinden, het is echt bizar druk als je het vergelijk met andere steden hier.
Tom is nog hier voor 1 nachtje voordat hij ons gaat verlaten en alleen verder gaat naar Azie. En vanavond Bea en Louis ophalen! :D :D :D
27 Februari 2009 - 08:19
Opa & Oma Stam:
Was weer een leuk reis verhaal doe Bea & Louis de groeten en veel plezier samen veel groetjes van ons -
27 Februari 2009 - 09:39
Tess:
Leuk leuk leuk verhaal weer jongens, jullie hebben zeker een hoop moois gezien en meegemaakt. Echt top! De foto's waren dan ook echt om te kwijlen ;)
Ik ga je zo een mailtje sturen Cynth, met (eindelijk) wat foto's van ons huisje op het Noordeinde :) kijk je wel naar uit volgens mij!!
Thanks nog voor je smsje, was leuk om je even rechtstreeks te spreken.
Nou honey geniet ervan in Sydney maar dat komt wel goed en natuurlijk dat je mama en Louis er zijn!
Love you baby! Veel kusjes voor jullie vanuit een regenachtige holland!
XXXX -
27 Februari 2009 - 09:51
Marit:
leuk om weer wat te lezen! Ik volg alles hoor en je fotos op je hyves zijn weer helemaal leuk!
Geniet lekker verder en geef ons snel weer een verhaal kado! Schiiterend!
Liefs marit -
27 Februari 2009 - 10:18
Herr Fuhrer:
heey
relaxte verhalen ;)
bea en louise veilig aangekomen
doe ze iig de groeten en veel plezier nog ;)
ik bel van de week ff
(nog 2 werk dagen hihihi)
xxx Dennis -
27 Februari 2009 - 10:31
Deborah:
He kanjers!
Wat leuk om weer te kunnen lezen over wat jullie hebben meegemaakt!
Blij dat het allemaal goed gaat :D en dat jullie weer in de 'bewoonde' wereld zijn;)
Welke richting gaan jullie op met Bea en Louis?
Begin je nu wel erg te missen hoor meis, zou heerlijk zijn om weer even een Malibu'tje te kunnen drinken samen! (l)
Enjoy! (L)U
xxxx -
27 Februari 2009 - 14:48
Denise:
Oh zo jaloers... die bomen lijken me supermooi. Geniet toch maar wel van (het drukke) Sydney, want ik spendeer mn weekend ergens in een huisje in Den Helder :S... verschil moet er zijn he!!! :P
Dikke kus -
27 Februari 2009 - 22:24
Gert:
Hey C&H
Wij landen 3 maart om half 8 smorgens in Sydney... Wij zijn er tot de vijfde. Moeten we maar even afspreken !
tot dan -
27 Februari 2009 - 23:20
Ruben Ackema:
Heeeey, welkom in de ooskust. Denk dat je je wel gaat vermaken. Je hebt gelijk over Canberra, is echt nioet zo bagger als mensen zeggen. Nou, ik wens je veel plezier in de oostkust. En ik lees wel wat jullie allemaal uitspoken. -
28 Februari 2009 - 14:26
Pia:
Hey globetrotters!
Was weer een leuk reisverslag. Kunnen we ten minste op afstand met jullie meegenieten.
Heel veel liefs voor jullie en voor Bea en Louis.
Kuzzz
Pia -
10 Maart 2009 - 10:08
Jill:
Leuk om te lezen dat jullie het zo lekker hebben! Geniet ervan..!
Liefs en hele dikke kussen voor jullie..
xxxx Jill