Goed nieuws!

Door: Henk & Cyn

Blijf op de hoogte en volg Henkie & Cynthia

05 Mei 2009 | Australië, Sydney

Heey lieve schatjes!!

Hier een (laatste) berichtje vanuit Australia. Na een maand in Cairns gezeten te hebben, is de auto eindelijk verkocht. We hebben de eerste 2 weken in Cairns in ons busje geslapen. Maar het was erg warm, dus sliepen slecht, zweterig en kort. Henk werd toen een beetje grieperig, dus besloten om "2 nachtjes" een cabin te huren. Lekker met airco en tv'tje ff beter worden. Hahhaha, het beviel zo goed, we zijn niet meer terug naar de bus gegaan ;)

In de cabin hadden we betaald tv met 3 movie channels, dvdspeler, airco en ventilator, eigen keuken met koelkast, bank, tafel met stoelen, zelfs buitenmeubelair. Dus wilde we echt niet meer terug naar die kleine hete Van, met een vieze gemeenschappelijke keuken hahahaha.

Na de auto geadverteerd te hebben en gewacht, hebben we de prijs laten zakken en gewacht, etc etc. Totdat we op een gegeven moment een Duits stelletje aan de telefoon hadden. Tijdens de bezichtiging waren ze erg enthousiast over de bus, maar wilde hem voor de zekerheid ff door de garage laten nakijken voordat zij zouden kopen. Die jongen was wat minder sympathiek en zag eruit als Elvis met zn bakkebaarden, zij was een vrolijke meid. En wij waren blij dat we andere backpackers blij konden maken met onze Betty. Omdat hij bang was dat we de auto zouden verkopen voor een hoger bedrag, hebben we IDkaarten gewisseld als een dealverzegeling. Belt die eikel de volgende dag op dat hij een goedkopere auto heeft gevonden en de deal dus niet door gaat!! WTF?! We waren echt blij dat we nog ff gewacht hadden met onze tickets boeken, omdat we anders echt een probleem hadden. We hebben uiteindelijk nog 2 weken langer in Cairns moeten wachten op de uiteindelijke kopers.
Wat wel weer leuk was, maar totaal onverwachts, was de reactie van het Duitse stelletje toen ze naar de camping kwamen om de IDkaarten terug te ruilen. Henk geeft z'n IDkaart en hij reageerd alsof hij geslagen zou worden, een soort scheinbeweging maakte die. En vervolgens begint hij dat hij nooit zn beloofde breekt en hoe erg hij het vindt blablabla, en hij begint gewoon te huilen!! Wat? Jij hebt een goedkopere bus en voorkomt dat WIJ naar Azie kunnen, en JIJ begint te huilen? We wisten eigenlijk niet wat we er mee aan moesten. Het is een man van 25 jaar.. Maja, het haalde onze boosheid weg en vervangde het met een goed gevoel dat hij zich schuldig voelde :D Gnagna.

Anyways, gistere heeft een leuk Engels stelletje hem gekocht. Dus wij zijn gelijk maar het reisbureau gegaan en een ticket naar Sydney geboekt. We konden gelijk de volgende dag, dus zit nu in ons oude vertrouwde hostel in Woolloomoolloo :D

We hadden nog een voucher voor 7 gratis nachten voor 1 persoon, maar we kwamen bij dat hostel aan en dachten gelijk: NO WAY!!
Dus als een gek naar China Airlines geweest en de tickets veranderd. Het goede nieuws: Morgen gelijk naar Hong Kong!! :D We vliegen om 12 uur 's middags en komen daar om 11 uur 's avonds aan. Dan daar een paar dagen de boel verkennen en 10 mei naar Bangkok. Tegen het hostel gezegd dat we gelijk in de avond konden vliegen en daar snel weggegaan, gewoon een nachtje geboekt in Harbour City hostel.

De meesten weten al wel naar welke landen we willen gaan, maar voor degene die het gemist hebben: Van Bangkok naar noord Thailand dan Laos, Cambodja, Vietnam, Bali, Java, Singapore, Maleisie en dan eindigen op de prachtige zuidereilanden van Thailand. Om op zaterdag 15 augustus terug naar Amsterdam te vliegen en 9.10 uur in de ochtend te landen!!!!
Hou er rekening mee dat onze terugkomstdatum een planning is en we zijn backpackers, dus niets is gegarandeerd. Als het geld op is zijn we eerder thuis en als we het te leuk hebben zal het later worden. Maar zeker weten dat we voor 24 september weer op Nederlandse bodem zullen staan.

Tessa en Marieke, ik wil jullie echt onwijs bedanken!!! Ik heb net me post opgehaald en vond het fantastisch om post van jullie te ontvangen :D Het tijdschrift komt als geroepen, heb ik morgen wat te lezen in het vliegtuig. En die brieven, echt super gewoon!!! Meiden, echt bedankt!

Dus, zover een update over onze reis. We zullen waarschijnlijk weer vaker een bericht posten, omdat er nu eigenlijk weer wat actie in gaat komen ;)

Liefs Henk en Cyn

• 05 Mei 2009 - 11:37

Debbie:

Heej meis!!!

Leuk om te horen, ik ben heel blij voor jullie!!! :-) Ik heb nu net mijn 2e 'afstudeerstage dag' bij joho. (dat is een reiswinkel/reisbureau/verzekering/uitreksels) ik zit dus tussen de lonely planets en vermaak me prima! verder ben ik begonnen met mijn afstudeerscriptie, maar alles is nog in beginfase.
    Heel veel plezier met verder rondreizen, je wilt niet weten hoe jaloers ik ben!! (mijn tijd komt wel weer..)
    Succes en doe voorzichtig!

Dikke knuffel en kus!!

• 05 Mei 2009 - 12:57

Opa & Oma Stam:

Goede reis en ga er goed van genieten in Asia
    Dan kom je in een andere wereld terecht lekker eten in Singapore en in Maleisie is het ook heerlijk vertoeven.

Groetjes van Opa & Oma
    veel liefs.

• 05 Mei 2009 - 18:14

Bea En Louis:

Hoi lieverds, geweldig hè! Weer op weg kunnen. Lekker idee!
    En wat gaan jullie al snel naar HK, toppie. We hopen dat jullie daar veel te zien krijgen. En de Azië-tour wordt natuurlijk ook helemaal gaaf. Nog in Copacubana geweest? Hihihihihihi...... dan heb je wat gemist hoor!

Geniet van jullie ahummm "vakantie" hihihihi... Henk, dan weet je wat we bedoelen hè?

Dikke kus en tot horens maar weer.
    Geniet ervan.
    XXXXX
    Mamsie en Louis

• 05 Mei 2009 - 21:33

Annemarie:

Hoi Henk & Cyn!

Wat een verhalen weer, maar wel lekker dat jullie de auto hebben kunnen verkopen!
    Ik ben sinds twee weken weer in NL, maar het is koud en raar om terug te zijn; natuurlijk wel super om iedereen weer te zien!

Ik wens jullie onwijs veel plezier in Azië, jemig wat een plannen hebben jullie nog!! Geniet volop luidt het advies!!!

X Ann

• 07 Mei 2009 - 13:35

Tess:

Graag gedaan schatje!!! Ben zo blij dat je het leuk vindt!!
    We kunnen jou toch niet(bijna) een heel jaar zo ver weg laten zitten zonder post/leuke/lekkere dingen van Nederlandse bodem?? ;-)
    Er zaten wel meer dan 1 zakje groene thee in, by the way :( echt gierig dat ze die gejat hebben! Dat was voor jullie haha, mijn favo thee uit Holland!!

Nou schatjes, dit Azie avontuur wordt natuurlijk ook helemaal te gek! Heel veel plezier en we mailen/smsen/krabbelen snel weer! Pas goed op elkaar!

Love you guys!!! XOXO