Outback

Door: Henk & Cyn

Blijf op de hoogte en volg Henkie & Cynthia

12 November 2008 | Australië, Alice Springs

Hi funky dots,

We zijn in Alice Springs, dus Roald stuur die huuropzeggingen maar naar me op ;) hahahahhaaa

Woensdag begon onze toch door de Outback, met Groovy Grapes Gateaways. Vanut Adelaide werden we on 6:45 uur opgepikt bij ons hostel (we haten deze vertrektijden..) en zijn we gaan rijden richting Coober Pedy. Oftewel, een opaalstadje midden in de woestijn waar het zo heet is dat mensen onder de grond wonen.
Onderweg een paar keer gestopt bij zeer kleine gehuchten en verder alleen maar rood zand en een paar dorre boompjes gezien. Wel nog bij een zoutmeer geweest, das echt cool. Lake Hart was een kleine van 3 km.

In Coober Pedy bij een pizzabar gegeten en naar de lokale kroeg geweest, die stelt echt niets voor. Veel dronken aboriginols in dit dorp. Bij de slijterij verkopen ze bepaalde sterke dranken of hoeveelheden pas na 3 p.m. Schijnt ook dat ze veel stelen en we daarom geen waardevolle dingen in de kamer achter mochten laten. De kamer was echt cool, een lange hal in een berg met inhammen waar 2 stapelbedden in stonden en afgesloten konden worden met een gordijntje. :D
Het kan in dit dorp wel 50 graden worden en in de grotten blijft het rond de 21 graden, wat dus erg aangenaam is.

Coober Pedy is DE opaalstad van Australie en heeft daarom veel mijnen. Wij kregen een rondleiding in een mijnmuseum, er werd voorgedaan hoe ze sieraden maken en gekeken naar het filmpje: "The Story of the Opal". Hahahahaa, dat was echt zoo komisch. We hebben ook een klein stukje opaal gevonden :D

Vervolgens zijn we met de Clancy-family (zo heten we volgens Clancy, onze gids) naar de Uluru gereden, waar we een zonsondergang zouden gaan zien. Laat het nou net de ene dag in het jaar zijn dat het regent in de woestijn...
Maar gelukkig mochten we de volgende ochtend om 4 am op, om de zonsopgang te bekijken.. Daarna een rondje Uluru gedaan, van 10 km in de brandende zon.... Bijna nergens mag je foto's maken, omdat het een heilige plek in de rots is. Zonsondergang was heel mooi. We zaten op een heuvel bij onze slaapplek en konden vanaf daar de Uluru en Kata Tjuta zien. Echt top!

Over slaapplekken gesproken: geen hostel dit keer voor ons, we sliepen in een swak! Een wat???.. Een swak. Dat is een grote slaapzak met een dun matrasje erin en daarmee slaap je buiten. Althans, wanneer het niet regent. Daarom hebben we samen met groepsgenoten in het washok gelegen. De tweede dag was goed, dus toen wel buiten op de grond geslapen, onder de sterrenhemel. Echt schitterend!

Vervolgens weer de zonsopgang gezien en een rondje Kata Tjuta gelopen, wat veel leuker is dan de Uluru. Meer klimmen etc :D Daarna op naar King Canyon. Gelukkig is hij open, want we kregen te horen dat er een aantal tours niet meer in of uit konden, vanwege zware regenval.

En daarna door gereden naar Alice Springs. Net ons vliegticket geboekt naar Perth, in West Australie. We vliegen op donderdag en volgens mij gaan we dan weer in de tijd terug. Toen we Northern Territory inreden gingen we een uur terug, omdat er in South Australie zomertijd was. Het verschil is nu 8,5 uur. En volgens mij is het 7 uur verschil als we in Perth zijn... Echt duidelijker wordt het er natuurlijk niet door, dat gedoe met de tijd. Geprobeerd een hostel te boeken voor in Perth en echt alles is al volgeboekt of mogen we niet samen op een kamer, dat wordt nog spannend om een slaapplek te vinden!

Onderweg met de Outbacktour natuurlijk nog een hoop dieren tegen gekomen. Naar de Uluru hebben we een aantal wilde kamelen gezien aan de kant van de weg en grote adelaars. Ook een aantal soorten lizards. Onze gids is net Steve Irwin en gek op dieren.
Ook zijn we Annemarie een paar keer tegengekomen onderweg en woensdag is ze jarig. Wij zijn nog in Alice Springs als zijn aankomt met haar tour, dus dan gaan we het ff vieren.

Talk to ya later, mates ;-)

• 12 November 2008 - 08:42

Nikki:

Hi Lieverd!!

Wat was het leuk om je stem weer te horen!!! en de wel bekende lach natuurlijk!!!!!:-D

En tjee wat een verhaal weer...Zo leuk om elke keer te lezen wat je allemaal aan het uitspoken bent!! en wat een mooie foto (profiel) hebben jullie!!! WOWWWWWWWW.......

Nou lieverd ik ga snel weer aan het werk, want dat moet ook gebeuren :-S

Love u and missing u!!!

Dikke kuzzz voor jou en Henk!!

• 12 November 2008 - 16:29

Tessie:

Cyntieeeeeeeeeeeee!!

Wat een super mooie foto van jullie!! Echt wowwie!!

Leuk, leuk, leuk om jullie verhalen te lezen, jullie doen zooo ontzettend veel in zo'n korte tijd echt helemaal gaaf!! Ben benieuwd hoe Perth is, niet veel mensen gaan daar heen. Verwacht natuurlijk een hoop foto's :)

Lief dat je smste, was even helemaal uit m'n doen hihi! Nou moppie geniet ze en pas goed op elkaar!!

Love you honey!

XXXX

• 12 November 2008 - 16:45

Bea En Louis:

Hoi lieverd, Wat Geweldig Allemaal!!!
    Helemaal top en heerlijk weer wat van jullie te horen. De foto's moet ik nog even gaan bekijken maar dat zal ook geweldig zijn.
    Leuk dat jullie naar Perth gaan. En des te spannender om een slaap plekkig te kunnen vinden, hihihihihihi......... Tja. dat is nou backpacken!!!

Nou lieverds, geniet ervan. We smsen, bellen faxen of emailen wel weer.

Dikke kus voor jullie van Mamsie en Louis
    XXXXX

• 12 November 2008 - 17:49

Denise:

Hey lieverd,

wat mooi ; slapen onder de sterrenhemel. Zeker wel vroeg wakker? :)
    Heb je het nog helemaal naar je zijn/geen heimwee en alles nog leuk met Henk ook :)
    Ik zit nu 3 weken in mn zus dr huis (fijn), alleen mn halve sociale netwerk zit in het buitenland; jij, vriendje, beste vriendinnetje, zus en nicht :S haha..
    Nou hoop snel weer wat te horen!
    Veel plezier!

Kus Denise

• 13 November 2008 - 18:38

René En Ria:

Hoi Cyntia en Henk.
    Er woont een nicht van mij in Perth in de wijk Gosnells.Van de zomer was ze in M,dam .
    Veel plezier en kussen.

• 14 November 2008 - 12:27

Marit:

Hai meis!

Wat een verhaal weer!!!
    geweldig zeg!!!
    Succes met vinden van een slaap plek ;)
    Heel veel plezier nog en geniet lekker verder!!!
    Tot de vlgende update!!!Kus Marit

• 15 November 2008 - 13:47

Mariek:

Wauw wauwww wat een verhalen weer!!! Je bent nog maar 7 weken weg ongeveer en ik heb echt het idee dat je al een jaar op weg bent!!! Pffff maar lieverd lieverd wat hebben jullie het toch te gek he!!! Wat vet dat je allemaal van die gave beesten tegenkomt!! Dat wordt dus tussen de adelaars slapen als jullie geen hostel kunnen vinden hahaha Toppieee... lieverd ik mis je verschrikkelijk en kan niet wachten om je weer te zien of om je stem weer even te horen!!!! Dikke knuffel en kus voor jullie allebei

Kusssssss

• 15 November 2008 - 14:14

Pia:

Hey Cynthia & Henk,

Het is altijd weer een superleuke verrassing jullie berichtjes in mijn mailbox te vinden.

Ben benieuwd hoe het met die slaapplek gaat aflopen.

Have fun!!

Pia

• 15 November 2008 - 16:20

Dennis:

woooow echt vet allemaal ;)

en echt veel :P

goed dat jullie het naar jullie zin hebben ;)

het is wel vreemd hoor

(K) Dennis

• 21 November 2008 - 20:04

Saskia & Marc:

Heee hallo,

dacht zal eens gluren hoe het bij jullie is!
    Bevalt het nog een beetje daar?

Geniet van het weer, t wordt daar steeds mooier, wij hebben vandaag de eerste sneeuw- en hagelbui gehad!

Wel nog leuk nieuwtje.. we gaan begin volgend jaar naar M'dam verhuizen :) hebben huis gekocht!

(K) Sas, Marc en de kids